About Me

header ads

Kawasaki Ninja 250SL Akan Tiba di Malaysia

Pengganti bagi Kawasaki Ninja KRR-ZX150 sudah pun tiba ini kerana peraturan UNECE akan dikuatkuasakan dimana motor yang menggunakan sistem 2-stroke tidak boleh lagi dikeluarkan. Kami menyangkal bahawa motor ini akan menjadi pengganti KRR-ZX150 kerana motor ini dapat menghasilkan kuasa yang sama seperti motor 2 stroke. Kawasaki Ninja KRR-ZX150 dapat menghasil kuasa kuda sebanyak 29.6hp

Kemungkinan besar Malaysia akan menerima motor Kawasaki Ninja 250SL atau dikenali sebagai Kawasaki 250RR Mono di Indonesia sebagai pengganti pada KRR-ZX150. SL pada hujung nama motor tersebut memberi maksud "super light", ini menandakan motor ini adalah motor yang ringan iaitu seberat 151kg sahaja. Ninja 250SL ini lebih ringan berbanding Honda CBR250R sebanyak 10kg.

Pasti ramai yang tertanya-tanya, bilakah motor ini akan sampai di Malaysia. Khabar angin mengatakan motor ini mungkin akan sampai pada bulan Jun tahun ini. Harga motor masih lagi belum diketahui dan yang pastinya ia akan lebih murah berbanding Kawasaki Ninja 250R. Sebarang infromasi lanjut, sila like facebook page kami.

PS: Klik pada gambar untuk lebih jelas

Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. Motor cun tapi sayang enjin x berapa power.

    BalasPadam
  2. Design cantik..tp bunyi kapcai. Dahla harga mahal...gov kuat cekik tax phuiii...

    BalasPadam