Demak DZM 200 Malaysia

Demak DZM 200 Malaysia
Motor terbaru yang dilancarkan oleh syarikat Demak. iaitu Demak DZM 200. Motor ini mempunyai kapasiti enjin 200cc dan dikatakan menggunakan teknologi Taiwan. Pada hari ini (23/7/2013) dapat dilihat iklan motor ini telah berada di website mudah.my. Dengan harga rm7388 motor ini boleh menjadi milik anda. Terdapat 4 pilihan warna yang boleh dipilih. Sebarang infromasi lanjut, sila like facebook page kami.
Demak DZM 200 MalaysiaDemak DZM 200 Malaysia 
Demak DZM 200 MalaysiaDemak DZM 200 Malaysia
PS: Klik pada gambar untuk lebih jelas

71 ulasan

  1. bentuk menarik..
    kualiti???

    BalasPadam
    Balasan
    1. kualiti mengenai motor ni masih lagi belum diketahui.

      Padam
    2. kualiti bagus ade mat rempit lunggah aku dari tepi moto sikit pon x calar... jatuh pon tak sebab moto ni berat n kategori super bike,,, minyak pon jimat,,,,

      Padam
  2. bentuk tank dan kerangka ada iras2 aprillia shiver.. apa spesifikasinya ya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kami sudah meletakkan gambar brochure spesifikasi motor ini pada post ini. Boleh cek di atas.

      Padam
  3. Dia ada 4warna..putih oren,merah,hitam dan biru.Plan nk ambik mtr ni..kualiti?aku pn xsure...tp bg aku laju tu xberapa penting..yg penting lasak dan murah..tp yg penting murah la...dan mampu milik.

    BalasPadam
  4. belum ada kt kedai lagi kan untuk viewing?

    BalasPadam
  5. Betul tu.. laju tak terlalu penting.. ape yang penting adalah mampu milik.. klau nak laju boleh amek 500cc ke atas..hehe

    BalasPadam
  6. Kualiti Demak setakat ni ok, xpayah risau sbb siapa yg dok KL service center & kilang ada di Batu Caves. Saya pengguna Scrambler Demak cukup berpuasa hati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. part mudah ye bro...xpe try dulu.modi skettt

      Padam
  7. Betul.saya setuju. Nak laju amik hayabusa la..semua laju.duit minyak..dll

    BalasPadam
  8. x sabar nak tunggu moto ade kt kedai.. nak tengok secara live dulu sebelum buat decision utk beli..

    BalasPadam
  9. nice...well going to tropicana now for viewing...
    harap kualiti masih sebagus yg sebelum nyee...

    BalasPadam
  10. boleh siapa2 gtau kalu da kua kat kedai.. nk p view la.. sblum raya p tgok tp xkua lgi.. kiciwa..

    BalasPadam
  11. Brpa harga d sarawak

    BalasPadam
  12. Adakah dia injection atau karburator??

    BalasPadam
  13. Kalau xsilap sy karburator.. Em, motor masih belum ada kt kedai.. tanya tokei kedai pn dia xtau bila sampai moto ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. model 250 dia guna injection tp yg tu x masuk pasaran malaysia lg....

      Padam
    2. model 250 dia guna injection tp yg tu x masuk pasaran malaysia lg....

      Padam
    3. Demak dzm200 dh ad at pasaraya2 trtntu. Di amanjaya mall, sp dh wjud!!! Body kit mmg smpoi arr..

      Padam
  14. baru sgt moto ni...nak cari orang review pon susah ..nak beli ni..huhu~

    BalasPadam
  15. Aku da beli
    .pecut 180 kat highway. Kalah naza blade

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni karburator kan.... fuel consumption ok ke???

      Padam
    2. Anda pasti.boleh speed smpai 180....saya dh beli 130jee.begegr kuat...sgt ring pon dh bunyi..

      Padam
  16. Eh dah keluar ke motor? bukan yang ada just motor sample je ke? dah tengok motor sample haritu and memang mengancam..

    BalasPadam
  17. ni model um xtreet 200 buatan amerika. just tukar badge je.. so tak perlu takut dgn kualiti motor ni..

    BalasPadam
  18. model shj bro tpi part nye taiwan n tknologi nye...aku pemilik keeway tx200....wlu model dri benelli itali tpi sama jgk part taiwan....

    BalasPadam
  19. bro..tgk moto sample kat mana...loan aku dh lepas..tp kedai kata hujung bulan baru sampai..teringin nk tgk real punya moto..setakat ni layan video umxtreet dgn gambar kat mudah je..aku beli kat easyone bikers

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tgk moto sampel tu kt kedai H-One.. lokasinya di teluk pulai, klang dan bertentang dengan shoping mall pearl harbour yg ada mbo tu.. berdekatan dgn mcdonalds persiaran raja muda musa.. tp bettet call mr.denis easy one bikers dulu utk tau kt mana lokasi sebenar motor tu.. takut dia bawak ke kedai di shah alam plak..

      Padam
  20. yang ni demak amik model utk pasaran amerika dan eropah.. model tersebut adalah UM Xtreet 200.. motor ni glamer kat spanyol..

    BalasPadam
  21. ada info bila motor nak sampai kedai?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya di kedai EasyOne Bikers dah ada.

      Padam
  22. Aku oder dari bln 9 tk dpt lg aduhhhhhh diabckp mgu ni dpt sabar je la

    BalasPadam
  23. Dah call easyone bikers semalam. Katanya awal bulan depan motor sampai.

    BalasPadam
  24. Harap lah sampai.bro beli kt easyone bikers ampang ke...

    BalasPadam
  25. Bro dh tengok real ke moto ni nampak gbr memang cun gile

    BalasPadam
  26. sy beli kt H-one, hq easy one bikers.. dah tgk moto real haritu.. mmg cun..

    BalasPadam
  27. hq easy one kt mane bro?? nk tempat yg btol2 ade stok. da oder aritu, mula2 kt seinggu, pastu xde stok plak, ujung bulan sbelas katenye. trus cancel oder...

    BalasPadam
    Balasan
    1. No.27 , Lrg Kaya Kecil 5, Batu 11, Tmn Indah, 42200 Kapar, Selangor kat chong motor rasanya ada. ..try la

      Padam
  28. kt persiaran raja muda musa klang.. bertentang dgn harbour place yg ada mbo tu.. katanya awal bln depan tp betul ke tidak xtau la..

    BalasPadam
  29. Rase nk angkt satu hbis thun ni tapi,kualiti blum psti....emmmm...
    Pick up ok x?

    BalasPadam
  30. Masih tiada stok di kedai. Ada sape2 yang tau bila stok akan sampai?

    BalasPadam
  31. 2 mggu lagi..tgk di forum ni..https://forum.lowyat.net/topic/2930510/all

    BalasPadam
  32. dah ada dekat kedai.. tadi baru pi tengok

    BalasPadam
  33. semalam jumpa member guna dzm nie...baru beli tapi dia dah test boleh 130kmj dan trottle masih ada balance lagi...bentuk cantik..meter semua digital memang menarik dan yang penting mampu milik...

    BalasPadam
  34. reka bentuk memang cun,diharap dapat keluar reka bentuk superbike ,tak pakai clutch,macam kapchai....

    BalasPadam
  35. reka bentuk memang cun,diharap dapat keluar reka bentuk superbike ,tak pakai clutch,macam kapchai....

    BalasPadam
  36. ada kat bukit beruntung,kedai pahang motor

    BalasPadam
  37. Syg ekzos dia buat mcm tu..habis plat nom..kna ubah suai ekzos dia bru ok

    BalasPadam
  38. Haha..melambak kat kdai harga pun dah naik.nk dkat 13k..wahh...dulu bwu kuar 7.8k gtu siap insuren.. roadtex..mmg cantik..tapi demark ada kuar kn demark D-Tour 150.tak tahu r best ke tak..meter 140..haha xD

    BalasPadam
  39. Haha..melambak kat kdai harga pun dah naik.nk dkat 13k..wahh...dulu bwu kuar 7.8k gtu siap insuren.. roadtex..mmg cantik..tapi demark ada kuar kn demark D-Tour 150.tak tahu r best ke tak..meter 140..haha xD

    BalasPadam
  40. nak tanye,,review mtor dzm 200 cm mna??ok tak kalau angkat 1..resale value cm mne?

    BalasPadam
  41. Ni gua dah order since 1st.Jan 2014, la ni x dpt lg. POOR DELIVERY. Dah tawar dah hati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lu order kat mane bro?

      Padam
  42. Kat Pontian, Johor. Lembab tul la Compny ni. Product dah launch, tapi tak leh supply on time.

    BalasPadam
  43. ada tmpt yg ad sedia test drive unit x??teringin nk bwk n rase dulu cmne feel moto tu la...

    BalasPadam
  44. Injen ring kuat sgt bunyi bila panas...speed lbih 100 gegar....boleh saya tau knpe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Da pki bpe bln dak??..sy punye da 3bln...so far xde lg mslh cm 2..top 135kmj-140kmj..

      Padam
  45. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  46. yang kuat tu bunyi tepet bila enjin pnas..bila dh servis,tkar myk itam n adjust tepet,baru ok..gegar bla laju tu mngkin sbb tayar..tyar ori ni lain mcm sket.. apapun join kteorg kt group FB - DZM 200 Owner group.. TQ :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. dh order xsampai lagi bro...letih tunggu

      Padam
  47. Dah beli pun jun 2014, mmg power dan cun, pick up terbaik ! Petrol jimat ! !

    BalasPadam
  48. Masuk facebook. Search docm. Yang tu pagi ada tulis review pasal dzm. Saya sendiri pakai and so far so good. Sangat berbaloi untuk harga dia. Top 130km mcm tu. Nak laju beli cc besar senang. Haha.

    BalasPadam
  49. Saya baru beli dzm smlm.boleh ke saya servis motor dlm masa terdekat ni? Bila patut saya servis?

    BalasPadam
  50. Saya dah apply join group dzm200 owner group.hope admin boleh accept sy secepat mungkin.nama acc kamarul izwan

    BalasPadam
  51. Saya bru je pakai 3 bln.. Tp dah 2 kali hantar kilang.. Kali pertama tiuning kuborator tk cosisten.. Kilang tukar kuburator baru.. Skrng masalah gear susah nak free sekiranya enjin sdng hidup.. Enjin pun bunyi sgt kuat sekiranya enjin sudah panas..Dan skrng motor masih lg berada kat kilang.. Tak tahu lagi bila boleh siap.. Sy rasa sedikit kecewa krn motor bru beli dan tak sampai lg 3 bln... Nasib baik masih ada lg warenty... Adakah masalah ini sama spt owner lain..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sama bro.. aku pakai dah 5 bulan lek lek je takde masalah pape.. kasi modi sikit la baru baek..

      Padam
  52. Where can I get the Spareparts ?

    BalasPadam
  53. Kat terengganu mudah x servis & sparepart?

    BalasPadam