Benelli TNT 600 2013

Motor Malaysia Benelli TNT 600 RK6 2013
Benelli TNT 600 atau Benelli RK6 mempunyai design dari Italy. Walaupun motor ini mempunyai design Italy, tetapi motor ini diperbuat daripada China. Ini membuatkan motor ini menjadi motor 4 inline termurah di pasaran dengan berharga RM32000 OTR. Dijangkakan top speed motor Benelli TNT 600 ini dapat mencecah lebih dari 200km sejam. Motor ini boleh didapati di kedai BLH Motor. Lihat video dibawah daripada Encik Rafi dari Melaka Bikers.
Motor Malaysia Benelli TNT 600 RK6 2013Motor Malaysia Benelli TNT 600 RK6 2013


Klik pada gambar untuk lebih jelas

128 ulasan

  1. Motor murah dan part2 pun harap murah jugak ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha!! harap2nya begitulah...dan harap2 part2 senang cari kat mana2 serata Malaysia ni..barulah orang yakin nak beli..xleh la nak mengharap sc yg kat bukit beruntung tu je..hhehehe

      Padam
    2. Yerlah... sekarang nak beli sesuatu. .kena tahu parts senang cari or tidak.walapun harga berpatutan. . Kalau spare parts susah dpt.. baik cari model lain... bukan apa, saya niat nak beli.. so kena survey dulu.. parts.. harga..dan kelemahan nya..

      Padam
  2. Motor ni masih jenama benelli kn,bkn nnya seperti jenama keeway tu y hanya engineered by benelli..saya dh research benelli ni dh di beli oleh company besar cina iaitu Qianjian,seperti lotus oleh proton KTM oleh india so tkda beza sbb quality control sudah tentu dr benelli sbb jenama benelli bukan keeway bagai tu...

    BalasPadam
  3. Anyway benelli ni lg otai dr aprilia,cagiva atau ducati dr italy tu..so benelli ni dh 100 thn buat moto so mesti tau quality dia mcm mana...skang ni brand2 jepun t utama yg pasang sini mcm er6,xj6 tu part2 mesti di buat dr china atau korea...sebagai contoh komponen part dlm suzuki punya enjin dr dulu lg hyosung korea tu yg buat kn sbb tu hyosung boleh buat enjin dia sendiri base enjin suzuki mcm model blade@gtr 250/650cc tu...mcm benelli ni mmg dr dulu enjin nya dr benelli..
    Mcm aprilia 250cc 2 stroke tu base enjin dia dulu suzuki rgv 250cc..so nk kata brand jepun 100% jepun tk boleh p caya dh skang,even model skuter italy dr Piaggio tu komponen2 enjin dia PN DR TAIWAN bukannya mede in italy 100%...skang ni jenama dr italy ka jeoun ka semuanya dh rojak pasembur dh..jgn nk kata moto jepun 100% jepun....la ni moto italy pn bkn 100% italy dh..yg di jual skang harga mahal atau murah ialah jenama dan quality je..bg saya benelli ni model dr tnt 600,899 atau 1199 mmg rekabentuk seksi...benelli ni mcm jenama yg rare la dr italy...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu..x lupa juga, aftersales kena stable juge..sbb nanti kalo rosak pape sng nk repair

      Padam
  4. So apa pandangan semua. Berdasarkan segala bacaan dan pandangan dan sembang2 dan riki2 ... agak2 Recommended ke tak kalo nak angkat ni? Pohon pandangan.

    Hanya satu jawapan. Ya atau tidak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pada kami, Benelli BN600 atau TNT600 ni mmg berbaloi beli. RM32k untuk sebuah motor 4 silinder 600cc mmg sangat berbaloi. dan pada yang duduk area2 KL mmg rasanya tiada masalah untuk mendapatkan sparepart.

      Padam
  5. Agaknya adakah model ini akan dipasang firing?

    BalasPadam
  6. Agaknya adakah model ini akan dipasang firing?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat ni masih belum ada berita mengenai motor ini yang akan pasang fairing.

      Padam
  7. macamane lak dgn service centre, after sale servis @ stokis spare part Banelli ni..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya xda masalah bagi yg duduk area KL...sbb kilang ada berdekatan.

      Padam
  8. Loannya macam mana ye . macam kita ni golongan org peniaga tak ada slip gaji. Berapa kena bayar deposit dan brp tahun boleh ikat ye sbb saya bertanya ni sbb saya berminat terhadap moto ini.saya dari tampin NS.0196002740

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin encik Ziman boleh tanya kedai macam mana nak buat loan bagi orang yang berniaga. Mengenai deposit dan tempoh loan tu bergantung kepada kedai.

      Padam
    2. Suami sy br books hr ni benelly 600cc..rm31k o t road..d.pyment ktorg 7k.7thn rm 499..free aksesori.smua 2set dpt..suami sy xde slip gji printed juz baucar je.ngn aeon kredit..try p tgk kt kts s.alam

      Padam
  9. Harap2 Benelli dapat lantik ejen penjual bagi setiap negeri diMalaysia ni...serta sparepart juga disediakan dengan harga yg berpatutan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pihak kami di MotorMalaysia.com juga merasakan pihak Benelli perlu meningkatkan service after sale mereka untuk melariskan motor ini. Motor ni mmg motor mampu milik dan mempunyai reka bentuk yang menarik.

      Padam
    2. Di kawasan penang ada x kedai yg mjual Tnt600 ni..

      Padam
    3. ada kena pandai reeki

      Padam
    4. Taycon Motor Sdn Bhd
      500C Jalan Air Itam
      Tel: 04-8287181, 8282181
      Fax: 8287181
      Saya dapat bus kad kedai tu semasa MOTACK.

      Padam
  10. yuppp..saya setuju semua diatas...berminat jugerrr...

    BalasPadam
  11. Salam semua... Saya dah beli pun tnt600 ni..setakat ni tidak dapat disahkan enjin dari mana..Kata2 dr china adalah tidak tepat kerana kebanyakkan parts elektronik dari jerman dan usa.. Kilang terbesar benelli skrg berada di Hungary.. Anggapan enjin adalah klon daripada yamaha R6 atau cbr600 tidak dapat dibuktikan kesahihan.. Ada kedengaran kata2 yg mungkin boleh dipercayai bahawa enjin ini datang dari italy..manakala parts chasis,fork,mono,swing arm dan cover plastic adalah dari china..

    pergerakan mekanikal enjin adalah kasar dan ini adalah identiti jentera buatan italy termasuklah ducati pun..

    ape-ape utk dapat lebih info sila ke FB Benelli Tnt600 Malaysia Group (non-official)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you dengan information yang diberi, disini pihak kami ingin tahu, bagaimana service after sale bagi motor ni? parts macam mana? quality macam mana? ramai yang masih tertanya tanya mengenai perkara ni.

      Padam
    2. Ok..the truth is well design for chasis and engine by Benelli.. Tnt 600 is a prototype (forgot which one) which can deliver more than 100 hp but for the commercial they had to detuned to 82bhp.
      1) Their engines made by China (Qian Jiang)?

      - Honestly still cant verify either comes from china or italy (so sorry for the statements). But maybe it's true cames from china or not..

      2) All the parts is cheaps ?

      - Lol.. Just check what type and brand for the drive chains..It's REGINA ITALY ZRP dude..that's not cheap. The sport rim if not mistaken ZRW europe brands (forgot it name).Heart of this machine control by 2 unit ecu's from walbro inc.which 1 ecu controlling 2 cylinders.Cant specify the exhaust and enjin as just found 'Benelli's sign even at head lamp and signal.. Light powered by osram inc. Just imagine why they used pirelli angel st as a standard feature's?

      3) How about the qualities?

      - Actually it's subjective question.. Generally they must had ISO cert. 9001 as a standard quality procedure or others related or their (Benelli) standard quality control.

      4) After sales service .

      - We had members from east coast (using tnt 600) and facing a problem *leaking rear shock*.It took 2 weeks to settle the problems (seems not good enough) and without any charge at his dealer. Benelli-Keeway malaysia give 1 year or 10000km warranty which come first.For this few months,all owner look happy with machine and services experience too.. And so far no big/major problem detected from this bike.

      5) Can we easily get spare parts here (Malaysia) ?

      - I informed by my dealers AKJB Tampoi,Johor should be no problems.Their ambassador En Ahmad Gorden Omar convincing us about this matters before..so dont worry..any question about parts warranty should send directly to BKM mailbox or call their hotline.

      Enough for the information ? or just join our pages on FB. Benelli TNT600 Malaysia group.

      Padam
    3. sekaranga sedang menunggu maklumbalas dari pembeli awal..

      Padam
    4. sya baru memiliki benelli tnt 600,.. tempreture selalu over 100cel.. (102cel-106cel)adakah kerana air pada coolant kurang atau performance enjin normal..

      Padam
    5. good feedback , to me 100 cel is not normal , it boiling point

      Padam
    6. tq encik rhairul utk pencerahan..info yg sgt2 bguna =)

      Padam
    7. Normal working temperature for this engine

      Padam
  12. Thanks for you kind interest..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you bro. I will put up your review soon. really appreciate it.

      Padam
    2. rhairul boleh sy contact x?untuk tanye psl tnt ni sket?number sy 0197290077

      Padam
  13. hello..sy berminat utk membelinya.tapi bolih ke sy nak tukar eksos asal kepada eksos yg lebih senyap bunyinya....ada tak spare part eksos tu..tq

    BalasPadam
  14. Masih jarang nampak mengaum kt jln raye..pape pun, mmg mantap la....

    BalasPadam
  15. baru-baru ini terdapat sedikit masalah pada performance motor benelli tnt 600 saya,(ODO meter baru 556) temperature antara 93-98cel on ride.. tp bila speed 110-115km/h enjin akan blow dan mati. pihak servicing benelli telah memeriksa dan memberitahu bahawa tiada kesan kerosakan pada sistem enjin. selepas service saya menyertai konvoi ke port dickson (port dickson bike week 13)baru-baru ini. perjalanan adalah dari kuantan ke kuala lumpur melalui highway pantai timur dan seterusnya melalui plus ke port dickson. di highway speed antara 125-129km/h dan berpuas hati dengan keupayaan enjin motor tetapi masalah yang sama terjadi waktu perjalanan balik (speed antara 115-129km/h ODO meter 1356). enjin boleh dihidupkan semula tetapi masalah baru pula timbul apabila masuk gear enjin akan mati. beberapa kali mencuba brulah enjin boleh dihidupkan semula. adakah ini mesalah sistem eletronik atau masalah enjin? (tolong beri informasitenteng masalah ini)

    BalasPadam
    Balasan
    1. La yeke ade problem putri manja.. musnah harapan aku nk bli.. nasib baik bukak forum dgn blog. Blh tau pendapat org lain.. klu mcm tu risaula plk.. pas masuk gear enjin mati ade g servis center x? N ape feedback diorg?

      Padam
  16. dari pihak service centre, dia orang akan buat fully check pada motor. tiada masalah enjin tapi pada eletronik motor. mereka kata mungkin ECU censor je.. bukan major snag.. cuma minor snag. tp pihak service centre akan buat fully check up termasuk dyno check untuk memenuhi performance motor.

    BalasPadam
  17. Tlg bg info lbh by lg mmg brminat sgt2

    BalasPadam
  18. Salam semua..saya sangat berminat ngan moto ni..baru2 ni ada survey kat Batu Pahat, pada pandangan saya moto ni mmg nampak gagah..80% dah nak beli ni..lg 20 % bergantung kepada fdback u all..

    BalasPadam
  19. setakat ini fdback dr yang lain semua nya baik

    BalasPadam
  20. Saya baru nak beli Benelli 600 nih. Harap-harap ok. Delivery January 2014.

    BalasPadam
  21. Ecu rosak abis lerr..

    BalasPadam
  22. Kalau sistem elektronik(ECU) rosak? Maner nak cari spare? Baik beli moto buatan malaysia..

    BalasPadam
  23. Dalam mudah.my tada lagi yg 2hand agak elok le tu

    BalasPadam
  24. dari segi rupa, penampilan dan harga memang cantik dan terbaik, tapi dari segi prestasi motor tersebut rata-rata semua cakap bagus,tapi bagi pemilik atau pembeli baru bukan senag nak labur ribu32...keatas campur hutang. kebanyakan pemilik dan bakal pemilik rata2 bergaji sederhana tapi kalo yang banyak duit takder masalah ler..,nak pakai moto tnt 600 pulak bukan sehari dua...makan tahun jugak...jadi kalo moto ni tahan lasak berbaloi pakai .tapi kalo mudah condem rugi lah beli lebih baik pakai yang dah ada nama lama kat pasaran.cth..honda..yamaha..kawasaki..jadi saya jugak harap feed back yang baik dari semua org mengenai respon moto ini dipasaran sebelum banyak lagi model lain kuar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cakap pasal history benelli dah seratus tahun dalam bidang moto .

      Padam
  25. penelitian saya pada moto tnt 600.. wayering cable...nampak agak murah ..enjin bunyi agak kasar dari block head.smooth(lembut) enjin maknanya enjin tu dipasang kejap dan rapi....tapi kasar munkin longgar..pemasangannya ..selain itu juga elektronik system perlu diteliti..sebb banyak model tahun 2000 keatas termasuk kereta banyak bergantung kepada fuis,komputer box,meter digital

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam... sy pu minat nak angkat moto nie.. member pakai dah n takat ni mmg ok laa..
      1 je yg confius.. temperature dia time ride dlm 80-90'C tp time stop kat traffic light.. temperature bleh naik spi 100++'C laa... pd sy mmg agak masalh sebab air mendidih tuu... ada sebarang penjelasan tak pasal nie.... tq

      Padam
    2. Temperature tu bergantung pada working temperature sesuatu engine.memang benar,air akan mendidih pads suhu 100 degree cc.ITU jika tanpa radiator cap.tujuan radiator cap adalah untuk meninggikan takat didih.jadi....kesimpulannya selagi lampu overheating indicator tak menyala.. Selagi ITU engine ITU berfungsi dalam keadaan normal working temp walaupun melebihi 100degree cc.untuk makluman sesebuah engine tidak sama working temp dengan engine main.

      Padam
  26. er6 or benelli?

    BalasPadam
  27. Adoiii hati dah berbelah bagi dah ni....minta pendapat motor benelli ni ok ke x...dari segi enjin dan performance macam mane tiptop ke x...adakah semua enjin benelli tnt mmg panas macam tu 100++c....tadi saya pergi kedai motor welly batu cave, dealer dia cakap member dia ade beli benelli ni x sampai setahun warna cal dah pudar....minta sape2 yg dah pakai motor ni bg feedback

    BalasPadam
  28. Sy rase moto ni hanya sesuai bg iklim sejuk dan kurang sesuai bg iklim di m'sia ...itu sbb suhu mencecah tahap yg tinggi

    BalasPadam
  29. kawan saya pakai moto ni so far tada masalah. warranty upgrade sampai 20k KM. anything happen bawak ge SC utk check.

    rata2 moto ni pada pendapat saya adalah affordable 4 inline compare to other bike. pepe pon tepuk poket diri sendiri dulul . . .

    BalasPadam
  30. aik cmaner bole upgrade waranty smpi 20k tu..brp kne topup bayaran

    BalasPadam
  31. klu kta rsak;mtor er6 pun rsak tgh jln mtor fomen lg,benelli mesti ada cra utk atasi mslah kcik tu jgn gyang,apa org nk kta,diaorg kta tu ada ke benelli,sya dh ada,tu sya brani ckap,bkan vs er6 a xj6, bkn nk kondem jnma dri jepon tu.dh ride bru tau kpuasnnya mcmmna

    BalasPadam
  32. Suhu kendalian enjin yang baik ialah antara 80 C – 90 C (http://rbhauto.blogspot.com/p/sistem-elektrik.html). Kalau over temp, mintak SC tukarkan air radiator (kalau boleh pakai mineral water + cooler lubricant). tapi ketahanan sesuatu enjin ni bersifat subjektif. saya penah pakai ninja 250r, 2 minggu pakai enjin akan mati tiba2 even di tengah highway. pegi sc dekat glenmarie, sensor enjin prob. Even brand kawasaki pun yg femes still ada prob. so, pada saya motor besar ni produce memang dengan jaminan quality sebab melibatkan nyawa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suhu kendalian engine tidal sama dengan engine yg main.80-90 digree cc tu untuk engine kuno.kebanyakan engine Semarang (performance engine)working temp adalah 95-110digree cc

      Padam
  33. XJ6 ja.... dah terang2 problem....

    BalasPadam
  34. maaf la.. er6n 2012 saya baru valve putus tepi highway isnin lepas... lps abis repair kat kawa glenmarie ni, say godbye to kawa... hati tetap yamaha xj6... tayar pun 160 ja, minyak itam x smpi 3L.. pikir2 kan la ya semua...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xj6 mahal woi.. benelli ni baru 32k

      Padam
  35. Salam..saya br ja amek tnt 600..stakat ni mmg puasti la..jln jauh pun xde prob..mgkin yg ada prob tu nasib je trbeli moto cmtu..bkn nak ckp ape...saya ni pun masih kira br lg hal2 moto..cuma nk kongsi ckit pengalaman yg x seberapa..apa jenama moto pun x lari dr masalah..misalnya saya prnah guna bmw gs1200..kalu nk kira brand org ckp mmg xkan ada prob..tp pakai sebulan efi dah buat hal..naik r1..3 bln dh warp head blok..zxr750 p7..pakai 6 bln dh rosak cdi..so hal2 cmni kita kena amek positif la..maksud saya jgn kondem brand..cuma kdang2 dh takdir cmtu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bg 2017 ni... Bagus ke klu sy beli moto benneli tnt6 ni... Dri segi luaran tgk gmbr n compare harga mmg sy minat la. Pndapat org lame la. Sesuai ke sy beli skrg? Klu OK. Mngu dpan sy prgi booking

      Padam
  36. Sya ni berminat sangat dgn tnt600 boleh tahu pengedar untuk kawasan utara.

    BalasPadam
  37. ssya bru kenali tnt600 ni drp kelab motor kejiranan saya..ada 3 4 buah yg guna. so far x ada problem. handling mudah.
    pd saya motor sesuai mnjadi pilihan bagi segi bajet. hrga murah berbanding motor lain xj6, z800, atau aprillia.
    cuma dlm Msia ni ada kaler merah dn hitam aje..amboi xde pilihan warnalaaa...

    BalasPadam
  38. terbaik.. sy pon tengah review beneli tnt600 ni insyaAllah dalam masa terdekat ni nak cari satu.. er6n saya br je jual valve patah huhuhuh

    BalasPadam
  39. nanti boleh masuk kelab beneli hehehehe

    BalasPadam
  40. abang nak tanya, apa kata Fuel ada makan kuat tak. sebabd search Google pasai MPG tak ada information. sesiapa owner tahu pasal fuel comsumption ia. bagi tahu kita. sebab saya day use pergi balik JB to Sg. motor vs125 satu hari lebih kurang 5 liter minyak pakai. kalau kuat minyak makan, saya mungkin consider balik motor lain.

    kalau long term, habiskan saya. tapi menang minat motor ini....kalau tidak, i akan beli pakai motor kecil lagi , penat lah ku.

    BalasPadam
  41. Hampir smua superbike tidak sesuai untk iklim malaysia yg pnas..yg boleh tahan buatan usa mcm mto jaguh tu..info la dri pakar sya pn tlng smpai je..nk ride pn mlm je..rugi..

    BalasPadam
  42. Salam. Sya bru je guna tnt 600 perfomance terbaik senang2 je 180 bwa di plus highway boleh ikut lg zx6 cuma kena tmbh windshield untuk moto naked ni.

    BalasPadam
  43. Assalamualaikum. saya telah memiliki tnt600 sejak awal januari. Saya dah ride dari kl ke jb 3 kali dan dari kl ke penang 1 kali. mileage baru 6000km. setakat i ni tiada masalah. di highway mudah nak capai 180km/j dan top speed saya pernah cecah 203km/j. motor ini agak berat dibandingkan dgn xj6 atau er6. paling best handling dalam town mudah dan confident level ketika mencelah lebih tinggi kerana kuasa pecutan yg baik. long distance agak penat sikit sebab design naked dan tiada wind shield....tunggu sambungan dari saya wa wa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro blh bg contact.. Sy nk beli tnt6 ni. Inshaallah mngu dpan sy book. 01128869929. Org bachok. Dk jb

      Padam
  44. Ada sesiapa tau mengapa swing arm 2014 benelli tnt 600 ditukar Bentuk ?

    BalasPadam
  45. Maintenance n minyak mcm mane?

    BalasPadam
  46. Assalam semua. Saya baru saja ambil benelli tnt 600 ni, memang puas hati dan setakat ni xde masalah. Dah ride dr kl-jb dgn minyak hanya rm50. Yang paling penting keraguan sebelum ni terhadap benelli hilang apabila memilikinya. Sesiapa yang ingin memilikinya boleh la beli. Mesti puas hati. Temperature maintain je dlm 89-95 tak de masalah. Peduli ape yang org nak kata yang penting cuba dulu baru tahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum. Bro pm 01128869929.. Sy org bachok n brminat nk ambk tnt6 ni. Dk jb skrg

      Padam
  47. Bro bro yg pakai benelli tahu tak mana tempat yang ada jual aksesori untuk tnt 600 kt area penang. Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro boleh hubungi cip kita..bro mazli 0174242197

      Padam
  48. SELAMAT PETANG KELAB BENELI SATU MALAYSIA ,DAH BERTAHUN -BERTAHUN SAYA MENUGGU UNTUK MENGGUNAKAN BENELI 600 CC PUNYA, TAPI MASIH DALAM PROSES DOKUMEN SAJA BELUM AMBIL LAGI ,APALAH KITA YANG PENTING SABAR DAN TENANG DAN BENDA YANG KITA BUAT PASTI AKAN DAPAT SATU HARI NANTI,HARI ITU SAYA BELI LC 135 HITAM BIRU ,TAK SAMPAI SETENGAH TAHUN PUN SAYA DAN LAGI SATU TAK MASUK KELAB MOTOR LC , PUN TAK ADA SAYA TERLIIBAT KEMALANGAN YANG PALING TERUK DAN MENYEBABKAN KERETA DAN MOTOR ,LC BENDA INI HASIL TITIK PELUH SAYA BELI SENDIRI HABIS NAK BUAT MACAM MANA BENDA DAH TERJADI DAH ITU SAJA TERIMAH KASIH DARIPADA LC 135 SATISH NAYAR DARIPADA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA BYE BIKERS MALAYSIA SEBAB INILAH SAYA BERMINAT MOTOR NAK NAK AMBIL MOTOR BERKUSA TINGGI IAITU BENELI 600 PUNYA WARNA MERAH.SEKARANG SAYA MINTA ATAUPUN TENGAH CARI MOTOR INI PLASE ,TOLONG LAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. ATAUPUN KALAU DAH ADA CALL 019-4198352 TERIMAH KASIH.

      Padam
    2. SAYA MEMANG BETUL BETUL MINAT NAK MENNGUNAKAN MOTOR BENELI 600 PUNYA

      Padam
  49. Sy dah 8 bulan pakai t6 ni,so far engine performance memang mantap,hr2 jln hampir 200km ulang alik kj,petrol blh kira save la jg,perjalanan yg hampir 200km,petrolnya RM23(10 ltr) dgn kelajuan kadang2 mencecah 235 km/h ,kira value for money la guna t6 nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam sejahtera bro, confirm ke 200km hanya 10ltr =RM23 sahaja? Minta panduan sikit bro sebab later nak keluar sebiji bro. Terima kasih.

      Padam
  50. salam kalian sahabat bikers dan bakal bikers..... sy nak beli benelli tnt600 tahun 2013 milage 9k rm 24k...... ekzos akra singgle trun bawah.... ok tak harga mcm ni.... major prob benelli ni ape.... now im using kawa z250..... ingat nak buat madu utk z ni.... mohon pencerahan..... kuzi putrajaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga menarik tu bro..major prob xde lagi bro setakat ni utk tnt600..cuma minor je ade tu pon x byk dan x belibatkan enjin

      Padam
  51. Salam. Mnta bantuan rakan bikes area penang jika ada maklumat t600 warna merah dmana2 agen area penang. Tq

    BalasPadam
  52. Sy pn baru booking benelli tnt 600... Walaupun sy pompuan teringin sgt nk ride superbike... Lesen dh ada xkan nk tgok org je kot... Alang2 angkat la sebiji... Sy ni berat pn 50kg je tinggi pn x tinggi mna...hujung2 kaki je...tp semangat je yg tinggi...boleh kot nk ride kn...hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu dh book takleh wat pe , kalau boleh cari Japanese model , mahal sket tapi puas hati

      Padam
  53. Assalamu'alaikum.
    Saya tgh usha superbike gak ni. dalam perhatian Benelli TNT600, Yamaha XJ6 & Honda CB650F.
    Tapi tu r.. paling murah benelli.. dh dok atas dah.. mmg feel...
    skrg tgh survey problem...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tengah cari elok Japanese model , mahal sket tapi puas hati

      Padam

  54. Do you need a Loan?
    Are you looking for Finance?
    Are you looking for a Loan to enlarge your business?
    I think you have come to the right place.
    We offer Loans at low interest rate.
    Interested people should please contact us on
    For immediate response to your application, Kindly
    reply to this emails below only
    gregloanoffer@gmail.com

    LOAN APPLICATION INFORMATION FORM
    First name:
    Middle name:
    Date of birth (yyyy-mm-dd):
    Gender:
    Marital status:
    Total Amount Needed:
    Time Duration:
    Address:
    City:
    State/province:
    Zip/postal code:
    Country:
    Phone:
    Email ID.....
    Mobile/cellular:
    Monthly Income:
    Occupation:
    I HEAR ABOUT THIS AT THE WEBSITE......
    Which sites did you know about us.....
    (gregloanoffer@gmail.com)

    BalasPadam
  55. saya ada 2 biji 650 's , er6 model 2009 dan terbaru benelli 600 tnt , er6 so far so good , no problem at all , tapi benelli ni ride 6 bulan jer , skrg dh jual , weekly penang KL , er6 simply the best , benelli jual sebab baru 1 bulan side mirror loose , tighten camne pun loose gak ,pastu sys guna epoxy glue bagi mati trus , tukar minyak hitam every 3000km 2.8 liter , next service keluar cuma 2 liter , pada saya masaalah besar tu 3 ,bulan guna warranty dh habis , takleh wat pe , cukup 6 bulan auto fan kadang hidup , kadang mati , enjin mudah panas plak tu , so tiada pilihan lain , sebelum serious , saya jual , balik pada er6 , skrg sambar z800 plak ...... fuh kl penang mmg mabeles...

    BalasPadam
  56. untuk kawasan JB, de tmpat untuk sparepart x??

    BalasPadam
  57. Salam. .sye pemilik Kaw Z800. .wlaupn second owner asal pkai 1 thn tpi msih ok. .sgala nye memuaskan. . Tnt 600 prnah cuba mmber pnya. .okk. .stakat ni xde rungutan dri mmber yg own Tnt 600. .
    Tpi Z800 sngt mntap. .hehe. .

    BalasPadam
  58. lebih baik servis fork ducati dari servis fork beneli tnt600 ni..menyusahkan

    BalasPadam
  59. Tnt 600 latest model bila masuk malaysia ye......n

    BalasPadam
  60. saya x tau nk pilih model apa,hati minat er6 tp tgk benelli ni mcm cantik jgk 4 inline bunyi sedap.tp yg muskilnya tang enjin dan spare part nya cmna ek,perimpangan dilema ni,dah lama ada b full ni asyik duk tgk gmbr n baca blog jer,pening betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sparepart xde masalah dh sekarang blh cari dekat rider88.com, dekat group benelli tntn600 fb pon byk..sy dh pakai tnt6 ni dh setahun..Alhamdulillah semua ok,cuma kadang2 je fius ada problm sbb basuh motor terlebih basuh sampai kena air..huhu

      Padam
  61. Gd day semua..
    Nak tanye skit sal Tnt600s yg terbaru kat market.
    Buat skarang i bawak motor xj6 diversion dah boaring.. terikat hati ngan benelli 600s. Apa pandangan skalian. Baloi tk kalau beli Benelli?

    BalasPadam
  62. tolong review sikit pasal motor Benelli TnT600s..nampak agak garang jugak...

    BalasPadam

  63. PERSONAL LOAN @ 3 % INTEREST RATE OFFER TO LOAN SEEKERS APPLY NOW




    Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
    in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
    categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
    loan at 3% interest rate, Contact us via email:
    mohanmendcompany01@gmail.com

    (1) Full Name
    (2) Full Address
    (3) Country
    (4) Age
    (5) Occupation
    (6) Tell phone number
    (7) Sex:
    (8) Loan Amount needed:
    (9) Loan Duration

    Email us at: mohanmendcompany01@gmail.com

    BalasPadam
  64. coolant mmg kna campur air ke klu letak coolant saje boleh kew..

    BalasPadam
  65. Sapa ada beli model TNT 600 R. Ada prob x? baca dlm fb byk masalah yg lama. Mohon kongsi. Dalam dilema ni TNT600 R or sabar n tambah sket agi amik z800 2nd hand.. Tq

    BalasPadam
  66. benelli tnt600 mmg terbaik toq.. harga murah, body mantop, yg penting bunyi mengancam. yg masalah ckp mcm moto mati tgh ride, masuk gear ke apa tu sllnya sensor problem.
    bagi saya masalah 1 jer moto ni... bahang kaki kiri kanan tambah2 lg time jalan jamed di tgh2 hari. nak down exzos nampak x mengancam pulak. mungkin perlu balut pipe tengah tu.

    BalasPadam
  67. As salam rider2 semua,ni yg pling latest comment utk 2016.jam 3am ni sy masih dok researh psl tnt600,haha..tgk previously comment ada positif n ngetif,blh bantu sy x yg sedang dlm dilema ni..tq

    BalasPadam
  68. Salam semua..saya baru membeli benelli tnt25.ada sesiapa arif tak cara nk check fan radiator sama ada fan rosak atau themostat rosak.fan xberpusing.bila berhenti temp naik tinggi.
    Dari segi enjin,So far so good,sedap dibawa.tapi bila fan xpusing hati jadi xsedap.huhuhu...please share info,maybe 250 600 1000 xjauh beza sistemnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu fan x jalan.. ada dua situasi... 1.. klu belum smpi temperature nye.. mmg x jaln... bile da betul2 panas.. baru jalan.. biasa nye temp dlm 90 °c ke atas baru jalan.... 2... kemungkinan sensor temperature rosak...

      Padam
    2. Klu fan x jalan.. ada dua situasi... 1.. klu belum smpi temperature nye.. mmg x jaln... bile da betul2 panas.. baru jalan.. biasa nye temp dlm 90 °c ke atas baru jalan.... 2... kemungkinan sensor temperature rosak...

      Padam
  69. Assalamualaikum semua.. In Shaa Allah thun nie sy akn bernikah dgn benelli tnt600.. cuma skrg nie tgh survey exhaust yg sesuai.. hati berbelah bhagi sama ada nk ambk exhaust tyga maggot monster,amuro racecraft,proformance ataupn akrapovic.. hehehe.. doakan sy moga selamat diijab kabul yea.. assalamualaikum..

    BalasPadam
  70. Body ranggi,bunyi mantap ,handling ok tapi bab sparepart x pasti

    BalasPadam
  71. Body ranggi,bunyi mantap ,handling ok tapi bab sparepart x pasti

    BalasPadam
  72. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  73. beli motor ada admin charger setinggi rm1200.kata kedai motor,adakh ini betul ? ada siapa yg sudi bagi nasihat ?

    BalasPadam
  74. kenapa saya beli dgn harga rm35k otroad termasuk admind chargre ,adakh saya sudh kena tipu. ?

    BalasPadam
  75. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

  76. Do not use all of these Private Money Lender here.They are located in Nigeria, Ghana ,Turkey, France and Israel.My name is Margret Buchan, I am from United State. Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal or business loan?contact Morris And Company Trust Fund Limited he help me with a loan of $800.000 some days ago after been scammed of $12000 from a woman claiming to be a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $800.000.No social security and no credit check, 100% Guarantee.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email: morristrustfundlimited@hotmail.com USA Florida +18503666201

    BalasPadam
  77. LOAN OFFER

    We are a private,registered,trusted and reliable Money lender‏ apply for loan today

    Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer loan at 3% interest rate, Contact us via email: alexandergrantloanfirm@hotmail.com

    (1) Full Name
    (2) Full Address
    (3) Country
    (4) Age
    (5) Occupation
    (6) Tell phone number
    (7) Sex:
    (8) Loan Amount needed:
    (9) Loan Duration

    Email us at: alexandergrantloanfirm@hotmail.com

    We are a private,registered,trusted and reliable Money lende

    BalasPadam
  78. LOAN OFFER

    We are a private,registered,trusted and reliable Money lender? apply for loan today

    Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer loan at 3% interest rate, Contact us via email: alexandergrantloanfirm@hotmail.com

    (1) Full Name
    (2) Full Address
    (3) Country
    (4) Age
    (5) Occupation
    (6) Tell phone number
    (7) Sex:
    (8) Loan Amount needed:
    (9) Loan Duration

    Email us at: alexandergrantloanfirm@hotmail.com

    We are a private,registered,trusted and reliable Money lender

    BalasPadam
  79. LOAN OFFER

    We are a private,registered,trusted and reliable Money lender? apply for loan today

    Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer loan at 3% interest rate, Contact us via email: alexandergrantloanfirm@hotmail.com

    (1) Full Name
    (2) Full Address
    (3) Country
    (4) Age
    (5) Occupation
    (6) Tell phone number
    (7) Sex:
    (8) Loan Amount needed:
    (9) Loan Duration

    Email us at: alexandergrantloanfirm@hotmail.com

    We are a private,registered,trusted and reliable Money lender .

    BalasPadam
  80. Hello Are you looking for a business loan, personal loan, home loan, auto loan, student loan, debt consolidation loan, unsecured loan, venture capital etc... OR Were you refused a loan by a bank or any financial institution for one or more reasons. You are in the right place for your loan solutions! We are Christian loan organization,we give out loan to those that are in need of it positively, and also those that are trust worthy,we also grant out loans to companies and individuals at a low and affordable interest rate of 4% Interest please contact us via morganwilliamloanfirm200@hotmail.com

    BalasPadam
  81. Hello Are you looking for a business loan, personal loan, home loan, auto loan, student loan, debt consolidation loan, unsecured loan, venture capital etc... OR Were you refused a loan by a bank or any financial institution for one or more reasons. You are in the right place for your loan solutions! We are Christian loan organization,we give out loan to those that are in need of it positively, and also those that are trust worthy,we also grant out loans to companies and individuals at a low and affordable interest rate of 4% Interest please contact us via morganwilliamloanfirm200@hotmail.com

    BalasPadam
  82. With Gain Credit Personal Loans, you can get instant loan/money for a wide range of your personal needs like renovation of your home, marriage in the family, a family holiday, your child's education, buying a house, medical expenses or any other emergencies. With minimum documentation, you can now avail a personal loan at attractive 3% interest rates. This is trust and honest loans which you will not regret, Contact us via Email: gaincreditloan01@gmail.com

    Your Full Details:
    Full Name. . .. . .. . .. . .. . .
    Loan Amount Needed. . ...
    Loan Duration. . .. . .. . .. . .
    Phone Number. . .. . .. . ..
    Applied before. . .. . .. . ..
    Country. . .. . .
    Email Us: gaincreditloan01@gmail.com

    BalasPadam
  83. Get a Loan Today At 3% Interest Rate, contact us at:davidloans760@gmail.com

    Welcome to DAVID JAMES Loan Company, This is a legit loan Company, formed to help individuals who are in need of financial crises and help them achieve their goals in life.

    Available Loans we offer are,

    1. Personal Loans (Secure and Unsecured)
    2. Business Loans (Secure and Unsecured)
    3. Combination Loan
    4. Consolidation Loan And Many More:

    Interested clients should please send request to our email for application form and terms. Try and see for your self, our wonderful services that does not exceed Working days for loan processing and just only (1)hour 35 minutes of loan Transfer.

    EMAIL---[ davidloans760@gmail.com ]

    Warm Regard

    BalasPadam
  84. Do you need personal loan? Does your firm,company or industry need financial assistance? Do you need finance to start your business? Do you need finance to expand your business? We give out loan to interested individuals who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us at Email:arabcreditefirm@gmail.com
    APPLICATION DETAILS
    Your Full Details:
    Full Name:
    Loan Amount Need:
    Loan Duration:
    Phone Number:
    Applied before?
    State:
    Monthly Income:
    Country:
    You are to send this to our Company Email;arabcreditefirm@gmail.com

    BalasPadam
  85. Good Day,
    Do you need an urgent loan to finance your business or in any
    purpose? we are certified and legitimate and international licensed
    loan lender We offer loans to Business firms, companies and
    individuals at an affordable interest rate of 3%. It might be a short
    or long term loan or even if you have poor credit, We shall process
    your loan as soon as we receive your application. we are an
    independent financial institution. We have built up an excellent
    reputation over the years in providing various types of loans to
    thousands of our customers.

    We Offer guaranteed loan services of any amount to citizens and
    non-citizens we offer easy personal loans, commercial/business loan,
    car loan, leasing/equipment finance, debt consolidation loan, home
    loan, for all citizens and non-citizens with either a good or bad
    credit history. If you are interested in our above loan offer, do not
    hesitate to get back at me so that we can proceed. Contact: ivanteliyk@outlook.com or you can still call or text : +1(347) 474-0768
    Thanks and best regard

    BalasPadam