Kawasaki Z250 2013 Malaysia

Kawasaki Z250 2013 Malaysia Ebony Black
Kawasaki Z250 2013 Malaysia Ebony Black
Kawasaki Z250 2013 Malaysia Red
 Para peminat motor di Indonesia telah menerima berita baik mengenai pelancaran motor naked Kawasaki Z250 2013. Motor ini mirip abangnya iaitu Z750 dan Z800, enjin dan chasisnya sama seperti Ninja 250R. Motor naked ini menjadi tarikan peminat-peminat motor dan menjadikan saingan pada pengeluar-pengeluar motor yang ada sekarang ini dan tidak lupa juga kosnya yang lebih rendah berbanding motor sports. Lampu hadapannya mirip Z800, signalnya pula berada diatas lampu hadapan yang memberikan rupa yang lebih baik pada motor. Motor ini mempunyai ciri-ciri Ninja 250R dari segi enjin 2-cylinder 4-stroke dan juga chasisnya.



Kawasaki Z250 2013 Malaysia Pearl Stardust White
Berita baik untuk peminat motor di Malaysia juga, motor ini akan dipasarkan di Malaysia tidak lama lagi. Motor ini berkemungkinan akan dilancarkan pada bulan February atau March. Harga motor ini di Indonesia adalah 48.5 juta Rupiah bersamaan RM15, 539.79. Jika ia berada dipasaran Malaysia, motor ini kemungkinan berharga dalam lingkungan RM22-23k. Dan sudah pasti ia tidak akan lebih mahal berbanding versi sportsnya. Kawasaki Z250 2013 Malaysia ini didatangi dengan tiga warna iaitu Ebony Black, Pearl Stardust White dan Red.

Nota kaki: Klik gambar untuk lebih jelas



43 ulasan

  1. agak-agak msk x market malaysia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pihak kami rasa model ini akan masuk, cuma mungkin ia mengambil masa sedikit.

      Padam
  2. lama dah tunggu.... xsampai lagi pon.....

    BalasPadam
  3. Dengor cite sept 2013..harga dlm 22k..

    BalasPadam
  4. Dengor cite sept 2013..harga dlm 22k..

    BalasPadam
  5. Murah nya indonesia....???

    BalasPadam
  6. da kene tax.... mahai la jdik nye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. gov Malaysia mmg suka cekik darah rakyat!sb tu kta kna tkr gov

      Padam
  7. Terbaek lah, bagi peminat dunia permotoran,
    ini lah yang terbaek untuk remaja yang berkemampuan
    sederhana, mungkin... 22k - 23k agak berbaloi gak,
    tak dapat z800, z250 pun jadi lah, ehehe....

    BalasPadam
  8. Agak agak mana yg okay ye ? Lawa z250 or ninja 250 ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. z250 laaa

      Padam
    2. Yang mana suka naked dan ala2 z800 boleh la amik z250. yg minat bentuk sporty boleh la ninja 250. Kalau admin, admin suka ninja 250 kerana minat rupa yang sporty.

      Padam
  9. harga bawah 20k...ok laaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga kalau bawah 20k confirm laku. mgkin juga boleh kacau market duke 200.

      Padam
  10. tak sabar nak beli ni klu dah masuk malaysia

    BalasPadam
  11. Minat gler ngn bike tpi x mampu bli yg mahal2 tpi yg kawa kluarkan ni yg plg murah pn..klau bwh 20k mesti rmai yg mampu bli..trmasuk saya.harap2 tercapai impian ni.

    BalasPadam
  12. adat la msia yg import smua mahal :)

    BalasPadam
  13. moga moga bawah 20k....

    BalasPadam
  14. moga moga bawah 20k....

    BalasPadam
  15. In my opinion, z250 lagi lawa daripada z800 sebab z800 pendek dan gemuk

    BalasPadam
  16. Kencing r x masuk2 pun lgi ..

    BalasPadam
  17. z250 vs ninja250r. versi full fairing pada gua adalah lebih bersesuaian utk long distance ride. kalau lu org jenis yg hari-hari mencilok tengah ibukota, versi naked lebih mengancam di jalanan. ikut selera masing2 lah. gua hanya berpendapat sedemikian.

    BalasPadam
  18. Beli ikut kemampuan..ride safely..

    BalasPadam
  19. Semua moto ada kelebihan & kekurangan masing2..jadi, buatlah keputusan terbaik anda utk memilihnya..& bukan memburukn jenama2 @ rekabentuk2 yg lain..yer..

    BalasPadam
  20. Semua moto ada kelebihan & kekurangan masing2..jadi, buatlah keputusan terbaik anda utk memilihnya..& bukan memburukn jenama2 @ rekabentuk2 yg lain..yer..

    BalasPadam
  21. Bro klu dh msk z250 ckp sma gua

    BalasPadam
  22. Goggle x dpt2 lagi pun.....please la goverment... make it fast and cheap

    BalasPadam
  23. nak sangt .. tp lesen motor pun tak de

    BalasPadam
  24. Ckit lg aq ambk sym t2 nsib baek jmpa nie cpt la msuk market mlysia......

    BalasPadam
  25. http://m.mudah.my/view?q=z250&ca=8_1_s&e=0&sa=&cg=0&female_subcat=&o=0&ad_id=23165819

    Dah kluar kat mudah...

    BalasPadam
  26. motor ni masuk malaysia mesti tahun depan punya
    macam abang dia 250r launch kat malaysia bulan 10/2012 tapi sold kat kedai bulan 2/2013..tu pun belum SE punya

    BalasPadam
  27. pergh...mantap...gempak....msti rmai peminat z250...hrga pun murah...rm 21600....

    BalasPadam
  28. bila akan keluar nie...da lama menunggu ni...bln september da nak habis daaa..

    BalasPadam
  29. bila nak masuk ni..da lama menunggu..den udah xsabar nie....bln september da nak habis daa...

    BalasPadam
  30. best gak ni amik...Blh ride dgn t2 wife.....ihihihi

    BalasPadam
  31. kat thailand +-Rm15 ribu kat idonesia Rm +- 15 ribu.. tp bila masuk malaysia jd Rm 21 ribu...ekeke.. amek ko!! peace yoo dah booking 1 warna ijau huhu.

    BalasPadam
  32. Kalu z250 bawah rm 20k mesti mcm myvi goreng pisang panas

    BalasPadam