Harga Motor 2013 Malaysia

Model-model dibawah ini berkemungkinan akan menerjah market motor Malaysia pada tahun 2013. Kini, rakyat Malaysia mempunyai lebih pilihan dalam memilih motor berkuasa tinggi dan harga yang ditawarnya juga adalah berpatutan kerana kebanyakan motor-motor ini adalah motor CKD.


Honda NC700X 2013 Malaysia- RM49000
Honda NC700X Malaysia- RM49000
Honda NC700X Malaysia

Honda NC700S 2013 Malaysia- RM47000
Honda NC700S Malaysia- RM47000
Honda NC700S Malaysia

Honda CBR500R 2013 Malaysia- RM26388
Honda CBR500R Malaysia- RM28000
Honda CBR500R Malaysia

Honda CBR500X 2013 Malaysia-RM26388
Honda CBR500X Malaysia-RM27000
Honda CBR500X Malaysia

Honda CBR500F 2013 Malaysia- RM26388
Honda CBR500F Malaysia- RM25000
Honda CBR500F Malaysia

KTM 390 Duke 2013 Malaysia- RM27000
KTM 390 Duke Malaysia- RM27000
KTM 390 Duke Malaysia
Kawasaki Ninja 2013 250R Malaysia- RM23000
Kawasaki Ninja 250R Malaysia- RM23000
Kawasaki Ninja 250R Malaysia

Yamaha XJ6N 2013 Malaysia- RM36000
Yamaha XJ6N Malaysia- RM36000
Yamaha XJ6N Malaysia
*Harga yang disebut mungkin berubah tanpa notis pemberitahuan.
Klik pada gambar untuk lebih jelas.

94 ulasan

  1. terbaikkkkkkk...

    BalasPadam
  2. harga cbr 600..brp yea

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau x silap RM 25 000 . moto idaman tu bro!

      Padam
    2. Biar betul RM25 000.....cbr 500 dah RM28 000...cbr 600 harga dia 69XXX..

      Padam
    3. mgkin bro Viper9545 tgk harga motor reg singapore kot.

      Padam
    4. CBR 600 2012 xde ke kt msia ye

      Padam
    5. cbr600 2012 ada...tp lebih baik ambil model baru 2013.

      Padam
  3. Brapa kalau beli Ninja 250r 2009-2011 ??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Model lama rsenye dah xde jual kat kedai...kalo yg ada pun secondhand..harga secondhand tgk tahun dan condition.

      Padam
    2. Klu nak.... sy nak jual ninja 250r se efi tahun 2011
      Open rm17k nego
      Mileage 13,800km...
      Color hijau
      Exhaust akrapivic
      Condition terbaik
      For detail call o watapps shafiq
      0193014969

      Padam
  4. motor duke 200 agak2 turun x kalau da release 390 nti?

    BalasPadam
    Balasan
    1. mintak2 la turun mendadak.

      #nk angkt duke 200!

      Padam
  5. penunggang motosikal kawasaki20 Jun 2013 9:31 PTG

    Knp kat sini harga kawasaki ninja tu murah lagi berbanding yg saya tgk tempoh hari...sampai 30 lebih ribu..?berapa jenis kawasaki ninja ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ninja 250 2013 ini mmg harga standard pasaran bagi kawasan semenanjung Malaysia. Kalau di kawasan Sabah atau Sarawak mgkin mahal sedikit.

      Padam
    2. Mungkin kau tgk insurans skali kot..tu yg wat mahal..

      Padam
  6. penunggang motosikal kawasaki20 Jun 2013 9:35 PTG

    Kalau nak ninja 250 tu seconhand tu agak2 berapa harganya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau yang secondhand punya harga tu terpulang kepada pemilik motor dan condition motor.

      Padam
    2. Klu nak.... sy nak jual ninja 250r se efi tahun 2011
      Open rm17k nego
      Mileage 13,800km...
      Color hijau
      Exhaust akrapivic
      For detail call o watapps shafiq
      0193014969

      Padam
  7. Teringin nak guna motor ktm duke, mcm mna dgan spear part mtor dia ye..KTM DUKE 390 DAN 200

    BalasPadam
    Balasan
    1. untuk duke 200 rsenye xde mslh dgn spare part sekarang ni

      Padam
  8. r6 2013 berapa ye?

    BalasPadam
  9. nak tanye bang suzuki shougun berapevharge sekarang ..
    pastu fungsi motor ni ok tak

    BalasPadam
  10. tapi harga tersebut adalah di Semenanjung Malaysia. Agaknya berapakah harga di Sarawak dan Sabah?

    BalasPadam
  11. nak tanya kawasaki ninja 250r 2009 -2011 mempunyai pick up yg baik dan adakah ianya menjimatkan minyak kita

    BalasPadam
    Balasan
    1. setakat ini pihak kami merasakan model2 keluaran efi mmg jimat minyak jika ingin dibandingkan dengan model carburetor, dan x lupa juga, penggunaan minyak akan menjadi lebih jimat jika seseorang penunggang itu tidak membawa dengan laju atau erti kata lain meleper. hehehe.

      Padam
  12. Balasan
    1. CBR 250R harga dalam rm19.5k keatas, bergantung kepada spec. Versi yang ada ABS lebih mahal sedikit dari yang standard.

      Padam
  13. Balasan
    1. CBR 250R harga dalam rm19.5k keatas, bergantung kepada spec. Versi yang ada ABS lebih mahal sedikit dari yang standard.

      Padam
  14. ninja 250r.. bg yg pernah pakai motor ni, bleh kongsi sikit x psl 250r ni..

    BalasPadam
  15. Betul ke, cbr 250 akan keluar 2 silinder?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya yang sekarang ni pakai single silinder, dan mungkin xkan keluarkan dua silinder.

      Padam
  16. Adakah kawasaki z250 akan masuk malaysia...???
    Berapa harganya...???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Z250 akan masuk ke pasaran Malatysia beberapa bulan lagi. Harga masih belum diketahui, tetapi dianggarkan dalam linkungan rm20-22k

      Padam
  17. penulis ni yakin yakin jer cbr500 below 30k??

    BalasPadam
    Balasan
    1. kami ada menulis di bhgn bawah post.
      *Harga yang disebut mungkin berubah tanpa notis pemberitahuan.

      dan kami sudah pun update beberapa hari yang lepas mengenai harga terkini cbr 500..boleh lihat di post kami pada 20 Julai 2013.
      http://www.motormalaysia.com/2013/07/harga-honda-cbr-500.html

      Maaf jika ada kesalahan. Segala info-info terbaru ada kami letakkan dibahagian muka website ni. sila klik laman utama untuk update-update terkini.

      Padam
  18. r6 takder ke

    BalasPadam
  19. Yamaha R4 250cc xde kluar kt malaysia ke bang?

    BalasPadam
  20. benelli tnt 600 4 inline silinder nampak macam power.ok ke motor tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini adalah review dari pengguna Benelli TNT600 yang juga merupakan pembaca bagi website ini.

      "Salam semua... Saya dah beli pun tnt600 ni..setakat ni tidak dapat disahkan enjin dari mana..Kata2 dr china adalah tidak tepat kerana kebanyakkan parts elektronik dari jerman dan usa.. Kilang terbesar benelli skrg berada di Hungary.. Anggapan enjin adalah klon daripada yamaha R6 atau cbr600 tidak dapat dibuktikan kesahihan.. Ada kedengaran kata2 yg mungkin boleh dipercayai bahawa enjin ini datang dari italy..manakala parts chasis,fork,mono,swing arm dan cover plastic adalah dari china..

      pergerakan mekanikal enjin adalah kasar dan ini adalah identiti jentera buatan italy termasuklah ducati pun.."

      Padam
  21. dari segi harga?spare part?dan betul ke china yg buat??atau italy....?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini adalah review dari pengguna Benelli TNT600 yang juga merupakan pembaca bagi website ini.

      "Salam semua... Saya dah beli pun tnt600 ni..setakat ni tidak dapat disahkan enjin dari mana..Kata2 dr china adalah tidak tepat kerana kebanyakkan parts elektronik dari jerman dan usa.. Kilang terbesar benelli skrg berada di Hungary.. Anggapan enjin adalah klon daripada yamaha R6 atau cbr600 tidak dapat dibuktikan kesahihan.. Ada kedengaran kata2 yg mungkin boleh dipercayai bahawa enjin ini datang dari italy..manakala parts chasis,fork,mono,swing arm dan cover plastic adalah dari china..

      pergerakan mekanikal enjin adalah kasar dan ini adalah identiti jentera buatan italy termasuklah ducati pun.."

      Padam
  22. Sye nk tnya...naza blade ok ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Naza Blade okay bro. Murah pun murah, cun pun cun.

      Padam
  23. Mintak pendapat...antara cbr500r dgn naza blade gtr 650 mane lg bgus dr setiap spek..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jenama Honda ni mmg x perlu dinafikan lagi kualiti buatannya. tp x lupa juga, naza blade 650 gtr sekarang pun boleh tahan juga kualitinya. dr segi rekabentuk mmg dua2 pun cun. kalau dr segi bunyi, bunyi vtwin lg best kalau nk dibandingkan bunyi 2 silinder, ini hanyalah pendapat peribadi saya. kalau harga, dh tentu naza blade lg murah. Lain orang mempunyai lain pendapat, jika ingin minta pendapat saya, saya akan memilih Naza Blade 650. Murah dan bunyi yg lebih baik.

      Padam
  24. Bro..nk tnye la blade mksimum bleh lari bpe ye??

    BalasPadam
    Balasan
    1. standard blade 250 boleh pergi 170-180kmh. pape pun bergantung kepada banyak faktor.

      Padam
  25. Salam...sye nk tnya blade 250cc laju tak?body npk mcm berat je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. standard blade 250 boleh pergi 170-180kmh. pape pun bergantung kepada banyak faktor.

      Padam
  26. Salam bro.nak tnya cbr500 berapa harga..dah launch tak?

    BalasPadam
  27. kawasaki ninja 1400cc agak2 brape harga nye bang???

    BalasPadam
  28. kalau harga 250r 2013 kat sarawak brape eh?

    BalasPadam
  29. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  30. Ktm 390 tk kelihatan pon lg...gambar je ada..apa cer

    BalasPadam
    Balasan
    1. org x mampu beli mahal la

      Padam
  31. Bro, gua nak angkat motor besar. Tapi tak pasti. Gua suka jalan jauh. Dulu main kap chai aje.Man lebih sesuai antara kawasaki versy dgn ktm?

    BalasPadam
  32. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  33. EX5 boleh lari berapa !?????

    BalasPadam
  34. kawasaki ninja boleh lari berape ?

    BalasPadam
  35. salam...bro nk tanya brpa hrga kawasaki zx6r.......

    BalasPadam
  36. klo nk ambik moto nih ape kite perlukan

    BalasPadam
  37. Agak agak xj6n second berapa ye ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai bro cf moto 650tr dah ada ke malaysia...brape harganya...

      Padam
  38. bentuk mcm kawasaki gtr1400 ...enjen tak tau la ok ke tak ok.....

    BalasPadam
  39. haaha penat admin nak menjawab hehhe

    BalasPadam
  40. siarkan gambar moto ktm banyak sikit yang telah di make-up terbaik

    BalasPadam
  41. siarkan gambar moto ktm banyak sikit yang telah di make-up terbaik

    BalasPadam
  42. Der... nak tanyr motor berkuase 200 cc keatas
    harga muarah...
    spearpart senang cari...
    motor ape der... leh tolong ... bagitahu x

    BalasPadam
  43. Ada sesiapa nak jual kawasaki ninja 600cc tahin 2011-2012?

    BalasPadam
  44. moto 250cc kelajuan dia 170 180 ???

    BalasPadam
  45. moto sy 110cc pun boleh dapat pergi 180

    BalasPadam
  46. naza blade dan kawasaki ninja dibandingkan mane yang lebih bagus dari segi kelajuan , bentuk badan , harga ?!

    BalasPadam
  47. Tanya saya kalau pasal spec n power 250cc ke atas k

    BalasPadam
  48. 200cc biasanya 1cyldr..x ada yg 2cyldr,jadi bunyi biasa mcm lc pakai exhaust racing.250cc ada yg 1 dan ada yg 2cyldr..yg 2cyldr ok sket bunyi.yg 350cc memang confirm 2cyldr,tak penah dgr lg ada 4cyldr..yg 500c plak ada yg 4cyldr tp jrg..yg tentu2 4cyldr 650cc keatas..tidak dinafikan 4cyldr memang bunyi kalau dipulas@pusing throtle akan bunyi power kerana 2piston keatas dan 2kebawah

    BalasPadam
  49. Tak sama spt 2cyldr,2piston ke bawah dan kemudian ke atas,jadi buat masa ni.yg x brapa ada modal blh jgk pakai benelli tnt k6 600cc,kalau nk dibandingkan cbr500 dgn benelli ,aku katakan benelli bgs.tp kalau benelli lwn cbr x blh sbb sama2 4cyldr,cnfrm la jenama cbr mashur tp blm test lg speed

    BalasPadam
  50. Sya bg contoh kawasaki er6f dan er6n harga rm37k,bunyi zero tp 650cc?? tp kalau kawasaki 636 zx6r rm71k memang power sbb dia 4cyldr,benelli 600cc harga 30k,bunyi peh memang blh lwn kawasaki zx6r n yamaha xj6n cuma dia x berapa glamaur dimalaysia

    BalasPadam
  51. sy nk pkai moto besar 250 cc yg mempunyai ciri2 berikut:-
    1)menarik
    2)laju
    3)yg penting murah

    yg mane terbaek tuk sy yek? plz........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Admin cadangkan pakai motor Naza Blade 250R. Menarik, Laju, dan Murah.

      Padam
  52. Biler agak2 duke 390 nak masuk malaysia???dan spepart nye mcm mane??

    BalasPadam
  53. Megalli 250 ok tak

    BalasPadam
  54. Admin harga super bike on the road price ke..tq

    BalasPadam
  55. Admin naza blade 250 spart part murah x? Dri segi kthanan standing x dgan jname2 kwasaki,honda...sy nk bli moto ala2 sperbike ni...

    BalasPadam
  56. Blade 250,kawasaki z250, kawasaki 250r, atau kawasaki 150rr..mne lg cun ataw jmat mnyak ataw bnyi grang..

    BalasPadam
  57. Sy pninx nk bli mto2 d ats nie..please..:::shah kuantan 93,antra 250cc ngn 150 y pnting brbaloi r utk first bike nie..ce bg pndpt..

    BalasPadam
  58. nk tanye, ktm duke 200 sesuai x untuk golongan student dengan keadaan ekonomi sekarang?

    BalasPadam
  59. Hello,mana lagi bagus naza blade 250r ke yamaha r6 yg second hand dari tahun 2003?klau buleh nk ambik yamaha tapi,dr tahun 2003..takut rosak dlm jw..pendpt bikers mcm mna?

    BalasPadam
  60. Sy nk tanye naza blade 250 brang sprt part dia snang dpt n murah x?

    BalasPadam